Kijk op duurzaamheid

EPA, het energielabel voor woningen. Voor een efficiënter energiegebruik in uw woning.

Energielabel

Sinds 2008 kunt u als eigenaar van een huis of appartement verplicht worden gesteld het EPA-certificaat oftewel energielabel te overhandigen wanneer u uw woning gaat verkopen of verhuren.

Het energielabel geeft de energiezuinigheid van de woning aan in vergelijking met andere woningen van hetzelfde type. Bovendien geeft het label inzicht in de mogelijkheden om energiebesparende maatregelen te treffen. Deze maatregelen leiden tot lagere energielasten en meer comfort.

Energie zuinige woningen worden sneller verkocht of verhuurd en zijn meer waard op de vrije huizenmarkt. Dat is voor veel huiseigenaren een extra reden om te investeren in energiebesparing. Energiebesparing draagt ook bij aan een beter milieu.

Projectontwikkelaars

Het is sinds de koppeling van energielabels aan het woningen waarderingsstelsel ook voor projectontwikkelaars en commerciële huisbezitters interessant geworden om een energielabel te aan te vragen voor de woning(en). De hoogte van de huur kan immers afhankelijk zijn van het uiteindelijke behaalde energielabel.

Rentekorting

U kunt bij steeds meer hypotheekverstrekkers een lening aanvragen om uw woning energiezuiniger te maken. U leent dan geld met een aantrekkelijke rentekorting en u bespaart op uw energierekening.

Een energiekeuring wordt hiermee een aantrekkelijke investering.

Gecertificeerd.

Onze inspecteurs zijn gecertificeerd en beoordelen de energie prestatie van uw woning volgens de vereiste norm.

Gecertificeerd personeel

Onze taxateurs en keuders zijn VastgoedCert of SCVM erkend en zijn aangesloten bij een brancheorganisatie zoals NVM, VBO en VastgoedCert.

}

Snelle levering

Maak gebruik van onze efficiënte werkwijze en doortastende aanpak en ervaar een buitengewoon vlotte afhandeling van uw dossier.

Uitstekende service

Middels heldere communicatie en adequate feedback streven wij naar het maximaal haalbare niveau van klanttevredenheid.

Acceptatie garantie  

Onze rapporten worden opgemaakt door erkende taxateurs en conform het laatste model woningfinanciering.
Hierdoor bent u verzekerd van acceptatie door alle hypotheekverstrekkers.